Parkit - dé oplossing voor al uw parkeervraagstukken

Parkit is een data-analyseapplicatie die ontwikkeld is om snel en gemakkelijk antwoord te geven op al uw parkeervraagstukken. Of u nu een parkeerbeheerder of een beleidsmaker bent, parkit geeft u op een gebruiksvriendelijke manier inzicht in parkeerdata. De kracht van parkit is het samenvoegen van verschillende databronnen, de krachtige (geo-)grafische presentatie en de mogelijkheid om zelf diepgaande analyses uit te voeren.

Onze klanten in het hele land profiteren nu al dagelijks van onze krachtige applicatie. Parkit geeft hen ongekende nieuwe inzichten in parkeren en bespaart bovendien een hoop tijd. Onze deskundigen werken continue aan nieuwe functies voor parkit waarvan u als gebruiker direct profiteert.


Wat kan parkit?

Parkit biedt een groot aantal flexibele mogelijkheden zoals:

 • verzameling en combinatie van uitgebreide parkeerdata (zowel fiets als auto), rechtstreeks op straat en uit private parkeersystemen
 • gedetailleerde parkeerdruk, -duur en -motiefanalyses op verschillende schaalniveau’s
 • visuele trendanalyses van historische parkeerdata
 • geografische presentatie van foutparkeerders
 • indicatoren voor de betalingsbereidheid
 • evaluatie van parkeernormen
 • instrumenten voor het opstellen, ontwikkelen en evalueren van parkeerbeleid
 • geografische en interactieve visualisatie -en analysemogelijkheden via een web-portaal


Onze werkwijze

Wij hanteren een in de praktijk beproefde werkwijze:

 • Wij inventariseren samen met u als opdrachtgever de beschikbare databronnen. Parkit beschikt over een flexibel datamodel zodat toevoeging van nieuwe databronnen eenvoudig is. Geografische ondergronden zijn reeds in parkit aanwezig.
 • Wij voeren diverse soorten parkeeronderzoeken uit. De meest voorkomende parkeeronderzoeken zijn het parkeerdruk, -duur en -motiefonderzoek. Bij elk parkeeronderzoek is het mogelijk om meer data, zoals bijvoorbeeld de betalingsbereidheid of het aantal foutparkeerders te verzamelen.
 • Wij verzorgen ook fietsparkeeronderzoeken waarbij onderzocht wordt of het huidige areaal aan fietsenstallingen voldoende is. We meten de stallingsdruk en bepalen in welke mate deze wordt beïnvloedt door foutief gestalde fietsen, weesfietsen en fietswrakken.
 • Door gebruik te maken van parkit heeft u binnen een dag de onderzoeksresultaten tot uw beschikking.
 • Doordat data snel beschikbaar is en door het gebruik van de flexibele analysemogelijkheden kunnen specifieke visualisatie – en analysewensen in overleg en snel worden geconfigureerd.
 • Aan de parkit pro-versie kunnen specifiek op maat gemaakte modules worden toegevoegd.
 • Parkit is beschikbaar als webportaal dat door ons gehost en beheerd wordt. U heeft toegang tot onze helpdesk.
Parkit, een geografisch informatiesysteem

Parkit biedt de mogelijkheid om het onderzoeksgebied met zelf gekozen secties in te tekenen. De secties worden als geografisch object opgeslagen in de GIS-database van parkit. De meetresultaten uit het parkeeronderzoek worden gekoppeld aan deze secties. Deze geintegreerde werkwijze van parkit biedt veel voordelen. Zo kunnen bijvoorbeeld flexibele analyses worden gemaakt, zodat uitspraken over de parkeersituatie kunnen worden gedaan op elk gewenst schaalniveau en/of deelgebied (bijvoorbeeld een straat, een deel van een straat of een bundeling van straten). Een ander belangrijk voordeel is dat de ingetekende secties voor toekomstige parkeeronderzoeken kunnen worden hergebruikt.
Parkit-invoerapplicatie

Voor de diverse parkeerregistraties gebruiken onze ervaren waarnemers tablets met de parkit-invoerapplicatie. Deze invoerapplicatie wordt voor elk parkeeronderzoek specifiek geconfigureerd. De parkit- invoerapplicatie maakt het mogelijk gegevens sneller en zorgvuldiger te registreren en eventuele fouten in de waarnemingen sneller te herkennen. De invoerapplicatie wordt voortdurend geëvalueerd en ter verbetering uitgebreid met functionaliteiten. Door het gebruik van een invoerapplicatie worden betrouwbare onderzoeksresultaten gegenereerd, die gemakkelijk voor diverse analyses kunnen worden gebruikt.


Kwaliteit en professionaliteit

Parkit is ontwikkeld samen met opdrachtgevers binnen Trafit.

Trafit is een samenwerkingsverband van het verkeers- en vervoerkundig adviesbureau BonoTraffics (zie www.bonotraffics.nl) en Irias Informatiemanagement (zie www.irias.nl). Trafit bundelt uitgebreide ervaring op het gebied van verkeer en vervoer met topexpertise op het gebied van IT en datamanagement.


Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid van data is cruciaal. Parkit voert verschillende onderdelen van parkeerstudies, zoals de verzameling, verwerking en analyse van gegevens, zoveel mogelijk geautomatiseerd uit. Hierdoor wordt de verwerkingssnelheid verhoogd, waardoor de prijs voor een parkeerstudie laag is en de kans op fouten sterk afneemt.


Veilig

Parkit is een webgebaseerde applicatie die eenvoudig en veilig beschikbaar is voor alle belanghebbenden. Door een beveiligde autorisatie krijgen belanghebbenden alleen toegang tot de voor hen relevante informatie.


Wat kost parkit?

Parkit bestaat uit een gratis standaard versie met geografische analyses en presentaties van parkeerdrukdata en een luxere pro- versie die op maat voor uw specifieke wensen wordt geconfigureerd.

Wij hanteren geen periodieke onderhouds- en/of licentiekosten.